Kula
:): Dana jest kula K
1 o promieniu R oraz kula K
2 o promieniu r. Objętość Kuli K
1 jest 64 razy
większa od objętości kuli K
2 zatem ile jest równe
Rr
14 lis 21:48
Godzio:
V
K1=64V
K2
| 4 | | 4 | |
| πR3=64* |
| πr3 /*3 :π /:4
|
| 3 | | 3 | |
R
3=64r
3 /
3√
R=4r
14 lis 21:54
ambrell: 43R3π = 64 * 43r3π / :π
43R3 = 64 * 43r3 / √3
43R = 4 * 43r
43R = 163r /:3
4R = 16r /:4
R=4r /:r
Rr=4
14 lis 21:54
ambrell: 43R3π = 64 * 43r3π / :π
43R3 = 64 * 43r3 / √3
43R = 4 * 43r
43R = 163r /:3
4R = 16r /:4
R=4r /:r
Rr=4
14 lis 21:55
Godzio: troche dziwnie przy /
3√ bo raczej o to chodziło
| 3√4 | | 3√4 | |
| R=3* |
| r  |
| 3√3 | | 3√3 | |
14 lis 21:59
Godzio: bez 3*
14 lis 21:59
:): dzieki godzio i ambrell ale ostatniego posta nie rozumiem
14 lis 22:10
Godzio: nie patrz na to

bo ambrell nie precyzyjnie działania przechodził

moje jest poprawnie
14 lis 22:13
Godzio: nie patrz na to

bo ambrell nie precyzyjnie działania przechodził

moje jest poprawnie
14 lis 22:13
ambrell:
Zamiast √2 powinno być 3√.
i jestem dziewczyną więc nie "przechodził" tylko "przechodziła" jak już.
14 lis 22:29
ambrell: √3*
14 lis 22:29
Godzio: tak czy siak za szybko spierwiastkowałaś

bo po twoim spierwiastkowaniu powinno wyjść tak jak
napisałem
14 lis 22:31
Bogdan:
| V1 | | 64V2 | | R1 | |
| = |
| = 43 ⇒ |
| = 4 |
| V2 | | V2 | | R2 | |
i to wszystko, co należało tu zrobić.
14 lis 23:15
ambrell: nie (s?)pierwiastkowałam za szybko tylko pomyliłam się w tych znaczkach tutaj.
15 lis 13:09
:): ok dzięki wszystkim
15 lis 13:18