matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Hondziarz:
Wyznacz wartość parametru p tak, by reszta z dzielenia wielomianu "w" przez dwumian q była równa r w(x)=x
4
+p
2
x
3
+px
2
−x+3 q(x)=x−1 r=5
31 paź 17:08
Saizou :
oblicz to i gotowe W(1)=5
31 paź 17:10
Hondziarz:
Dzięki
31 paź 17:16