całka
Bea: Hej

W jaki sposób obliczyć całkę:
Gdyby nie było x w mianowniku to wiedziałabym co mam zrobić

a tak to nie wiem
31 paź 16:47
31 paź 20:27
Mila:
spróbuj podstawić:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
[ |
| =t, x= |
| , dx=− |
| ] |
| | x | | t | | t2 | |
31 paź 20:37
Bea: | | −1 | |
Wychodzi mi ∫ |
|  dalej nie wiem co robić, a może w zły sposób |
| | t√3+1/t−1/t/2 | |
podstawiłam?
31 paź 20:49
Mila:
Sprowadź do wspólnego mianownika pod pierwiastkiem.
31 paź 21:16
Bea: załapałam o co chodzi

dziękuję
31 paź 21:26
Mila:
1 lis 00:32