matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby wym
Ela:
. Podaj przykład 2 liczb wymiernych x , y , które spełniają warunek 6/11<x<y<7/11 b)1/13 <x < y < 2/13
31 paź 12:40
J :
6
7
a) np.. =
, y =
12
12
31 paź 12:43
Janek191:
a)
6
7
< x < y <
11
11
np.
18
21
< x < y <
33
33
19
20
x =
y =
33
33
31 paź 12:46
Janek191:
@J :
6
6
>
11
12
31 paź 12:47
Janek191:
1
2
b)
< x < y <
13
13
więc
3
6
< x < y <
39
39
4
5
x =
y =
39
39
31 paź 12:53
J :
...zmęczenie...
31 paź 12:53