matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozkład wielomianu na czynniki
andrzej :
W(x)=x
5
−2x
4
+3x
3
−4x
2
+5x−6 Poszukuje pierwiastków wielomianu... −1,1,−2,2.. nie działają czyżby jakies ułamki ?:(
31 paź 11:49
ICSP:
Wymiernych on nie posiada
31 paź 11:54
Hajtowy:
Wolfram mówi tak:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E5-2x%5E4%2B3x%5E3-4x%5E2%2B5x-6&dataset=
31 paź 11:54