matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrażenia
Kinia:
Zapisz wyrażenia w jak najprostszej postaci: a) (1−cosα)(1+cosα)
1
b)
− sinα*tgα
cosα
31 paź 07:55
J :
a) = 1 − cos
2
α = sin
2
α
1
sinα
1 − sin
2
α
cos
2
α
b) =
− sinα*
=
=
= cosα
cosα
cosα
cosα
cosα
31 paź 07:57
Kinia:
dziękuję
31 paź 07:59