matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parametr m
agfdadfg:
Dla jakich wartości parametru m wykresy funkcji f(x)=||m+2|−1|x+2m i g(x)=−1/2x+1 są prostopadłe?
30 paź 23:50
Martiminiano:
1
a
2
=−
2
Są prostopadłe gdy a
1
*a
2
=−1 a
1
=2 ||m+2|−1|=2
30 paź 23:55
Martiminiano:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1106.html
Zrób analogicznie i gotowe
30 paź 23:56