pomocy
anniulaa: 1.rzucamy trzykrotnie kostką do gry. oblicz prawdopodobieństwo następujących zdarzeń:
a) za każdym razem wypadnie to samo
b)orzeł wypadnie 2 razy
c) resztka wypadnie co najwyżej raz
w a) mi wyszło 1\4
30 paź 22:19
Janek191:
a) I Ω I = 63 = 216
A = { 111,222,333,444,555,666 }
I A I = 6
6
1
P( A ) =
=
216
36
=================
Coś Ci się pomyliło − rzucamy kostką czy monetą ?
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
a) Wersja dla monety :
I Ω I = 23 = 8
A = { ( O,O,O) , ( R,R,R) }
I A I = 2
2
1
P( A ) =
=
8
4
=============
31 paź 08:09
J :
....Janek191 ... b) P(A) = 0 , c) P(A) = 0 ...