proszę o pomoc, kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać
maturzystka: Wyznacz współrzędne punktów przecięcia się wykresów funkcji: y=−x2+4 oraz y= x2+4x+4.
Wykonaj rysunek ilustrujący podaną sytuację
30 paź 20:29
Janek191:

y = − x
2 + 4
y = x
2 + 4 x + 4
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
więc
− x
2 + 4 = x
2 + 4 x + 4
2 x
2 + 4 x = 0
2x*( x + 2) = 0
x = 0 lub x = − 2
y = −0
2 + 4 = 4 lub y = − (−2)
2 + 4 = − 4 + 4 = 0
Mamy
A = ( 0 ; 4) B = ( − 2; 0 )
=========================
30 paź 20:34
maturzystka: dziękuję ślicznie
30 paź 20:40