matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie... pomocy!
:):):
Ile ma rozwiązań równanie x=2/x−1
?
14 lis 20:51
Godzio:
2
x=
x≠1
x−1
x
2
−x−2=0 Δ=1+8=9
√
Δ
=3
1−3
x
1
=
=−1
2
1+3
x
2
=
=2
2
14 lis 20:52
AROB:
pomogę
14 lis 20:53
AROB:
14 lis 20:53
Godzio:
Witaj
AROB
14 lis 20:54
AROB:
Witaj
Godzio
. Jesteś tak aktywny i pracowity na forum, że nie ma co robić. Na razie uciekam stąd.
14 lis 20:58
Godzio:
o właśnie znalałem to:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1483.html
tu przedziały są oba domknięte także to chyba bez różnicy
14 lis 21:00