30 paź 16:33
J :
..podstaw do wzoru ... i kalkulator do reki ...
30 paź 16:37
Dawid: Ale proszę o zrobienie tego 1 przykładu, bo nie wiem, co się robi z potęgami za nawiasem i pod
pierwiastkiem.
30 paź 16:38
J :
najpierw potęgujesz ... potem działania w nawiasach .. na końcu pierwiastek...
np: √(2 +3) +22 = √5 + 4 = √9 = 3...
30 paź 16:44
Dawid: ale po za nawiasem (2+3) jest również znak potęgowania 2, uwzględniłeś to w swoim przykładzie?
30 paź 17:15
Dawid: nie wychodzi mi poprawny wynik
30 paź 17:30