prosze:)
xxxx: 2−5 x (U{1}√2)−4 x √86
14 lis 20:28
Godzio:
| | 1 | |
2−5*( |
| )−4 * √86 tak ? |
| | √2 | |
14 lis 20:32
xxxx: tak prosze
14 lis 20:33
Godzio:
| | 1 | |
2−5* √24*8*8*8=2−5*22*512=2−3*512= |
| *512=64 |
| | 8 | |
14 lis 20:36
ula: 2−5*(1p{2)(−4)*√86=2−5*√24*29=2−5+2+9=26
14 lis 20:48
xxxx: dziekuje ci bardzo
14 lis 20:48
xxxx: dziekuje ci bardzo
14 lis 20:49
ula: Godzio myślę,że źle wyliczyłeś √86
14 lis 20:52
Godzio: natomiast ja myśle że dobrze

p{8*8*8*8*8*8*=
√8*8*
√8*8*
√8*8 =8*8*8=512
14 lis 20:57
ula: myślę, że tu chodzi o 8126 a nie 86 i to jeszcze do potęgi 12
14 lis 21:06
xxxx: stwierdzam ze Godzio ma racje poniewaz nie jest tak jak ula pisze ze jeszcze to do potegi bo
zle przeczytałaś
14 lis 21:08
Godzio: a co za różnica jaki sposób ważne że obliczenia są
poprawne
14 lis 21:08
Godzio: ula też ma racje bo to można tak zapisać ale po co sie bawic, kalkulator przemnożyć i git
14 lis 21:10
ula: no dobra niech ci będzie, zostaje jednak zawsze to ale
14 lis 21:28