matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moduł
lub:
|x−y|=|y−x| czy taka równość zachodzi dla modułu?
30 paź 01:26
lub:
hm
30 paź 01:29
pigor:
..., tak , bo np.: L=|x−y|= |−(−x+y)|= |−1|*|y−x|= |y−x|=P . ...
30 paź 01:43