fff
malina18: FUNKCJA LINIOWA! Prosze o POMOC! wykres funkcji liniowej f przechodzi przez poczatek ukladu
wspolrzednych oraz przez punkt p taki ze P=(−2,1) a) oblicz wspoczynnik kierunkowy a wykresu
funkcji f i okres czy tworzy onz osia x kar ostry czy rozwarty b) napisz wzor funkcji f c)
sprawdz czy punkty A i B takie ze A=(50,−25) i B=(25,−50) naleza do wykresu funkcji
14 lis 20:19
ula: podstaw punkty pod równanie prostej
y=ax+b
b=0 1=−2a+b
a=−12
a=tgα=−12 tg jest ujemny więc kąt jest > 90
y=−12x
c)−25=−12*50 −50=−12*25
prawda fałsz
14 lis 21:45