matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
technikum
Kasia:
125*5
2
=5
a
ile wynosi a ?
√
5
29 paź 20:22
5-latek:
125=5
3
√
5
= 5
1/2
29 paź 20:26
Janek191:
5
3
*5
2
= 5
a
5
0,5
5
5
= 5
4,5
= 5
a
5
0,5
a = 4,5
29 paź 20:26
Janek191:
Takie łatwe trzeba robić samodzielnie
29 paź 20:27
J :
5
7
⇔ U{5
3
*5
2
}{5{1/2) = 5
a
⇔
= 5
a
...
5
1/2
29 paź 20:27
J :
..upss...5
3
*5
2
= 5
5
... oczywiście...
29 paź 20:28