matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie tryg
tasaq:
sinπx=0 Moglby mi ktos dac wskazówkę?
29 paź 19:38
Janek191:
sin πx = 0 ⇔ π x = 0 + k*π = k*π / : π x = k , gdzie k dowolna liczba całkowita
29 paź 19:40
tasaq:
Dziękuje
29 paź 19:43