matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie z matemstyki poziom szkoła ponadgimnazjalna
Kasia:
Jeżeli liczba 78 jest o 70 % mniejsza od liczbyc, to ile wynosi c
29 paź 19:20
Janek191:
c − 70% c = 78 c − 0,7 c = 78 0,3 c = 78 c = 260 =======
29 paź 19:29