matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
hemrold:
⎧
b+8−a=c−b−8
⎨
(b+8)
2
=a*(c+64)
⎩
b
2
=a*c
29 paź 18:10
zombi:
Łatwiej będzie jeśli przyjmiesz, że a=a
1
, b=a
1
q, c=a
1
q
2
, bo obstawiam, że to zadanie z ciągów.
29 paź 19:45