matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
plok:
(log
2
x)(log
1/7
x) < log
1/7
512
29 paź 17:30
plok:
29 paź 17:38
...:
9
log
1/7
512=9log
1/7
2=
log
2
(1/7)
log
2
x
log
1/7
x=
log
2
(1/7)
zatem:
9
log
2
x>
itd−
log
2
x
29 paź 17:48