matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trójkąta
Kinga :
korzystając z danych zamieszczonych na rysunku , oblicz pole trójkąta kąt 30 stopni jeden bok 4 drugi 6
29 paź 14:42
J :
1
√
3
P=
*3*h .... gdzie h = 3*tg30 = 3*
=
√
3
...
2
3
29 paź 14:45
J :
1
... sorry .. ma być: P =
*6*h ... i dalej tak samo...
2
29 paź 14:52
Kinga :
Dziękuje
29 paź 14:58