matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
Magdalenka:
Sprawdź czy trójkąty pokazane na rysunku są podobne. Jeżeli tak, wskaz pary kątów podobnych .. ja rozwiązałam tak: ∡|ACB| =∡|ABD| ∡|ABC| = ∡|ADB| ∡|CAB| = ∡|BAD| dobrze ?
29 paź 08:37
J :
...
29 paź 08:42
Janek191:
Raczej kątów równych
29 paź 18:00