matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole trójkąta
Magdalenka:
Oblicz pole trójkąta 4,5 oraz 7
29 paź 08:21
J :
..zastosuj wzór Herona...
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
29 paź 08:25
Magdalenka:
1
P=
(4+5+7)
2
1
P=
*16
2
P=8
29 paź 08:38
Magdalenka:
to koniec już ?
29 paź 08:43
J :
...popatrz uważnie na wzór ... policzyłaś tylko p , a masz obliczyc pole..
29 paź 08:44