matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
znaleźć granice
n+1
lim
n→
∞
n[ln(n+1)−ln(n)]
29 paź 00:07
Eta:
n+1
n+1
n+1
=
=
= +
∞
n+1
n*log
n
1
ln(1+
)
n
n
lne
29 paź 00:16
jerey:
dziekuje
29 paź 00:18
Janek191:
n + 1
n + 1
a
n
=
=
n + 1
n*ln
n
1
ln (1 +
)
n
n
więc
n + 1
∞
lim a
n
= lim
=
=
∞
1
ln ( 1 +
)
n
n
ln e
n→
∞
n→
∞
29 paź 07:19