matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną tej funkcji
toms2:
Witam
Czy mógłby ktoś wyliczyć tą pochodną krok po kroku? Z góry BARDZO dziękuję
cos(2x)
f(x) = ln
(1 +x
2
+ e
x
)
f'(x) = ?
28 paź 21:21
Janek191:
1 + x
2
+ e
x
cos 2x
f '(x) =
* [
]'
cos 2x
1 + x
2
+ e
x
28 paź 21:30
J :
−2sin2x(1+x
2
+e
x
) − cos2x(2x+e
x
)
.. =
cos2x(1+x
2
+e
x
)
29 paź 09:10