matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną - proszę o pomoc
Ola:
x
3
+1
y=
2x
2
14 lis 20:00
AROB:
pomogę
14 lis 20:12
AROB:
3x
2
*2x
2
− (x
3
+ 1)*4x
6x
4
− 4x
4
− 4x
y' =
=
=
4x
4
4x
4
2x
4
− 4x
2x(x
3
− 2)
x
3
− 2
=
=
=
4x
4
4x
4
2x
3
14 lis 20:18