matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
Hugo:
Anka zrobiła 36 zdjęć w tym 10 z nich to szczyty gór. Przy wywoływaniu okazało się, że dowolne 2 zdjęcia były naświetlone i nieczytelne. Oblicz jakie jest prawdopodobieństwo że były to szczyty gór ? prosze o pomoc
28 paź 21:02
Hugo:
:((
28 paź 21:12
kyrtap:
Ω = C
1
0
3
6
A = C
2
1
0
C
2
1
0
P(A) =
C
1
0
3
6
28 paź 21:18
Hugo:
dz
28 paź 21:41