Obliczanie współrzędnych punktów wspólnych z osią OY - Δ zerowa, a więc jeden wy
c: Obliczanie współrzędnych punktów wspólnych z osią OY − Δ zerowa, a więc jeden wynik. A więc jak
należy napisać odpowiedź?

A(0,y)
x
0 = 1
28 paź 20:55
5-latek: Jesli ma byc punkt wspolny z osia OY to wspolrzedna xowa =0 a yowa to wyliczona wie c np
A(0.y)
28 paź 21:01
c: W zadaniu mam podać A1 i A2. Δ wyszła zerowa, obliczyłam x0 = 1.
W takim razie ile wynosi A1, a ile A2?
28 paź 21:04
5-latek: Jesli Δ=0 to znaczy ze okrag ma 1 wspolny punkt z osia OY
Natomiast jesli delta >0 to wtedy masz dwa punty wspolne z osia OY
28 paź 21:07
c: W takim razie x0 = 1
A(0,y), A1(0, 1) ?
28 paź 21:10
5-latek: Jesli ma byc przeciecie z osia OY to nie x0=1 tylko y0=1 i wtedy A(0,1)
28 paź 21:16