rozłóż wyrażenie na czynniki
Romek: Rozłóż na czynniki wyrażenie (x2+x−2)2−(x+4)2 , a następnie rozwiąż równanie (x2+x−2)2−(x+4)2=0
28 paź 20:45
Eta:
a2−b2=(a+b)(a−b)
(x2+x−2+x+4)(x2+x−2−x−4)=0
dokończ............
28 paź 20:55
28 paź 20:58
Eta:
Witaj "małolatku"

Niestety , ale nie wiem nic o takich podręcznikach
28 paź 21:01
5-latek: Dziekuje bardzo za odpowiedz
28 paź 21:02
Romek: a tam w tym drugim nawiasie na końcu nie powinno być + 4 ?
28 paź 21:16
Eta:
Nie
w drugim nawiasie masz (a−b) = (x2+x−2−(x+4))= (x2+x−2−x−4)
jasne?
28 paź 21:23
Romek: aaaa no teraz tak

dzięki wielkie
28 paź 21:25
Eta:
Na zdrowie ..
28 paź 21:25