matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek
Iza:
ejj pomóżcie (−
√
2
)
2
to jest 2 czy −2
28 paź 20:01
Janek191:
2
minus * minus = plus
28 paź 20:03
gosia:
to jest (−1
2
*
√
2
2
) więc 1*2 =2
28 paź 20:08
Asia:
(−
√
2
)
2
=−
√
2
*−
√
2
=2...ale inny przykład : −(
√
2
)
2
=−
√
2
*
√
2
=−2
28 paź 20:25