matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć pochodną - proszę o pomoc
Ola:
5e
−
x
y=
e
2
x
+1
14 lis 19:56
AS:
1
e
−x
=
e
x
1
1
5
y = 5*
*
=
e
x
e
2*x
+1
e
3*x
+e
x
(5)'*(e
3*x
+ e
x
) − 5*(e
3*x
+ e
x
)'
y' =
(e
3*x
+ e
x
)
2
0 − 5*(3*e
3*x
+ e
x
)
y' =
(e
3*x
+ e
x
)
2
− 5*(3*e
3*x
+ e
x
)
y' =
(e
3*x
+ e
x
)
2
15 lis 10:37