matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć pochodną proszę o pomoc
Ola:
y=4
√
x
x
6
14 lis 19:49
AS:
y = 4*x
1/2
*x
6
= 4*x
13/6
13
26
26
y' = 4*
*x
13/6 − 1
=
*x
7/6
=
*x*
6
√
x
}
6
3
3
15 lis 09:38