matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprośc wyrażenia
agnieszka:
64
−
2
* (2
√
2
)
3
wyjdzie 2
−11
2
?
28 paź 18:47
Janek191:
... = ( 2
6
)
−2
* 2
3
* ( 2
0,5
)
3
= 2
−12
*2
3
*2
1,5
= 2
−12 + 3 + 1,5
= 2
−7,5
28 paź 18:52
agnieszka:
ok dziękuje wiem gdzie zrobiłam błąd
28 paź 18:56