PYTANIE ODNOŚNIE ODPOWIEDZI - Oblicz współrzędne punktów wspólnych osi OX i okrę
Cersei: PYTANIE ODNOŚNIE ODPOWIEDZI − Oblicz współrzędne punktów wspólnych osi OX i okręgu o równaniu
(x−5)2 + (y−5)2 = 25 A(x,0)
x2 − 10x 25 + y2 −10y + 25 = 25
x2 − 10x + y2 − 10 + 25 = 0
x2 − 10x + 25 = 0
Δ = 0
x0 = 5
A więc odpowiedź to A1(5,0) i A2(5,0)?
28 paź 18:10
Kacper:
Gdzie ty chcesz na jednym punkcie "upchnąć" dwa?
28 paź 18:14
Cersei: Tak, wiem, że źle. Jak w takim razie zapisać odpowiedź?
28 paź 18:18
5-latek:

To jest do zadania rysunek .
Powiedz mi co sie potem stalo z y
kami w rownaniu ?
28 paź 18:18
Cersei: Przyjęły wartość 0?
28 paź 18:23
Cersei: A więc z rysunku wynika, że okrąg z osią x ma tylko jeden wspólny punkt, którym jest 5. Jaka
więc będzie odpowiedź?
28 paź 19:05