Rozwiąz równanie
FHA: x
2−1/2 logx = 100 / log
10
logx
2−1/2 logx = log100
(2 −1/2 logx)*logx = 2
logx = t

−−−−−−−−−−−
Δ = 8, 2√2
t
1 = 2 + 2√2
t
2 = 2 − 2√2
dobrze to robie czy źle?
28 paź 17:54
FHA:
28 paź 18:09
razor: Δ źle
28 paź 18:11
ZKS:
| | 1 | |
− |
| t2 + 2t − 2 = 0 / * (−2) |
| | 2 | |
t
2 − 4t + 4 = 0
Widać coś, czy trzeba liczyć Δ?
28 paź 18:19
FHA: ale ze mnie mnie głupek

Δ = 0
x
0 = 2
logx = t
logx = 2
x = 10
2
x = 100
jest
28 paź 18:22
Kacper:
Brakuje założeń.
28 paź 18:24
FHA: @@ Kacper,
x > 0, tyle
28 paź 18:26
FHA:
28 paź 18:37