hee
adam malysz: nie kminie tych parametrów.help
1)
| | x2−2mx+m+6 | |
Wyznacz wszystkie wartości parametru m,dla których równanie |
| = 0 ma dwa |
| | x−1 | |
| | x1+x2 | |
różne rozwiązania x1x2 spełniające warunek |
| ≤m. |
| | x1x2 | |
2)
| | 3 | | 4 | |
Dla jakich wartości parametru m,równianie |
| = |
| ma rozwiązanie ujemne? |
| | 2x−m | | mx−8 | |
pozdrowionka.
28 paź 17:31
adam malysz: podbijam
29 paź 15:00
Hugo: 1)
rownanie kwadratowe oblicz Δ>0
a to drugie przesztalc dla wzorow vieta
2) jak zrobisz 1)
29 paź 15:04
adam malysz: Δ= 4m
2−4m−24=4(m
2−m−6)
Δ
m= 25
√Δm=5
m
1= 3
m
2= −2
m∊ (−
∞ , −2 ) ∪ ( 3 , +
∞ )
| 2m−m2−6m | |
| ≤0 −−> m≠ −6 |
| m+6 | |
(−m
2−4m)(m+6)≤0
−m(m+4)(m+6)≤0
m∊ ( −6 , −4 > ∪ < 0 , +
∞ )
tak to am wyglądać?
29 paź 15:21