matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jaka jest funkcja odwrotna
kalisz:
f(x)=3
cosx
jaka jest funkcja odwrotna?
28 paź 08:24
J :
y = 3
cosx
⇔ cosx = log
3
y ⇔ x = arccos(log
3
y)
28 paź 08:35
Hurwitz:
...o ile x∊[0,π].
28 paź 09:17
J :
...oczywiście...
28 paź 09:21