pomocy
aha: naszkicuj wykres funkcji f. podaj liczbę punktów o obu współrzędnych całkowitych należących do
jej wykresu f(x)Z= 2
−−−−−−−−−− +2
x+4
28 paź 06:47
Janek191:
Coś Ci się pomyliło
| | x + 2 | |
Czy f(x) = |
| + 2 ? |
| | x + 4 | |
28 paź 07:08
Janek191:
| | ( x + 4) − 2 | | −2 | | − 2 | |
Czyli f(x) = |
| + 2 = 1 + |
| + 2 = |
| + 3 |
| | x + 4 | | x + 4 | | x + 4 | |
Wykres funkcji g(x) = U{ −2]{x} trzeba przesunąć o wektor
→
v = [ − 4 ; 3 ]
28 paź 07:13
aha: Janek191: No jednak to nie pomyłka
28 paź 16:20
aha: Ale dziekuje za chęci
28 paź 16:21
aha: to jest funkcja homograficzna !
28 paź 16:23
Janek191:
Jak w funkcji homograficznej mogą być dwie zmienne : z i x ?
28 paź 16:49
Janek191:
Jak w funkcji homograficznej mogą być dwie zmienne : z i x ?
28 paź 16:51