:<
mezzo: 7−x − 3*7x+1>4 BLAGAM O ROZWIAZANIE :<< ola
27 paź 23:09
mezzo: 7−x − 3*7x+1>4 BLAD PRZEPRASZAM JUZ POPRAWILAM
27 paź 23:10
===:
7
x=t gdzie t>0
−21t
2−4t+1>0 Δ=16+84
itd
27 paź 23:21
===:
... czekasz na gotowce .... czy liczysz

?−
27 paź 23:27
Mila:
7
x=t, t>0
1−21t
2>4t⇔
21t
2+4t−1<0
Δ=16+4*21=100
| | −4−10 | | 1 | | −4+10 | | 6 | | 1 | |
t= |
| =− |
| lub t= |
| = |
| = |
| |
| | 2*21 | | 3 | | 42 | | 42 | | 7 | |
7
x<7
−1
x<−1
27 paź 23:31
===:
... no i doczekała się −
27 paź 23:35