d
don: witam, potrafi ktoś może zaokrąglać liczby w excelu ?
27 paź 23:04
27 paź 23:06
27 paź 23:08
don: spoko, czytałem tylko mi nie wychodzi
powiem w czym rzecz moze ktoś zechce przeczytac,
Muszę po pierwsze wylosować liczby a konkretnie oceny od 2 do 5 i zaokrąglić je do 0,5
Próbuję =los.zakr(2:5)+zaokr.wielokr(c1;0.5)
Tylko coś nie wchodzi to 0,5 nie chce przejsc
27 paź 23:10
don: ?
27 paź 23:37
AS:
=ZAOKR(liczba; do ilu) np. =ZAOKR(123,667789;3) => 123,,668
=ZAOKR.DO.CAŁK(liczba) np. =ZAOKR.DO.CAŁK(45,77) => 45
=ZAOKR.DO.NPARZ(liczba) np. =ZAOKR.DO.NPARZ(34,55) => 35
=ZAOKR.DÓŁ(liczba;ile) np. =ZAOKR.DÓŁ(45,87665;3) => 45,876
28 paź 10:39