matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
blagam pomozcie
mezzo:
prosze o pomoc 7
−x
− 3*7
x+1
>4
27 paź 23:04
pigor:
..., np.
7
−x
−3*7
x+1
>4
/*7
x
⇔ 7
0
−3*7
2x
*7
1
> 4*7
x
⇔ ⇔ 21*7
2x
+−4*7
x
−1< 0 i Δ=16+4*21= 4(4+21)=100,
√
Δ
=10 ⇒ ⇒ itd. 7
x
=...
27 paź 23:48