Rownanie.
Student: Ile rozwiązań ma równanie ax2 − 2x +1 =0 ,gdzie a jest pierwiastkiem równania :
log3a 3/a + log2/3a = 1
27 paź 22:30
Student: Rozwali to ktoś?
28 paź 12:51
J :
zapisz równanie logarytmiczne bardziej czytelnie..
28 paź 12:53
Student: log3a 3a + log23a =1
28 paź 13:00
Hurwitz: | ln3 − lna | | lna | |
| + |
| = 1 |
| ln3 + lna | | ln2 − ln3 | |
x=lna
i masz rówanie:
| ln3 − x | | x | |
| + |
| = 1 |
| ln3 + x | | ln2 − ln3 | |
28 paź 13:03
Student: Pierwszy raz widzę jakieś ln3 ,lna. Nie ogarniam z kąd to się bierze
28 paź 13:13
J :
| | 3 | | | | ln3 − lna | |
log3a |
| = |
| = |
| |
| | a | | ln3a | | ln3 + lna | |
28 paź 13:26
jak?:
... ne ogarniam ... jak ktoś kto pisze "z kąd" może być studentem

Jak skończyłeś liceum domyślam się ... za cielaki ... ale kto cię z podstawówki wypuścił
(tam chyba cielaków nie biorą) ŻENADA
28 paź 13:52