27 paź 22:19
Zeniu: up
27 paź 22:49
Janek191:

x
2 − 4 y
2 + 16 y − 20 = 0
x
2 − 4*( y
2 − 4 y + 4) = 4
x
2 − 4*( y − 2)
2 = 4 / : 4
==============
Równanie hiperboli przesuniętej o wektor
→
v= [ 0 ; 2 ]
−−−−−−−−−
Wykres który jest na rysunku trzeba obrócić o 90
o
28 paź 07:05
Janek191:
I co ?
28 paź 21:03
daras: nic Zeniu już zawalił to koło
28 paź 21:19
daras: znaczy zwalił z innego forum
28 paź 21:20
Janek191:
Może komuś innemu się przyda
28 paź 21:36
Zeniu: Dzięki za rozwiązanie.
Daras o jakim kole mówisz?

I na jakim forum ktoś szuka podonych zagadnień?
28 paź 21:55
29 paź 19:59
daras: @Janek191 watpię, nikt tu nie przegląda archiwów, które zreszta zbyt szybko sa zasypywane
a powinny być ułożone np. działami, wtedy to forum miałoby większy sens dla potomnych a
tak...to jest pomoc doraźna
3 lis 16:29
Metis: Racja @Daras − pytania powinny być jw pewien sposób otagowane.
3 lis 16:32