równanie
asia: Rozwiąż równanie:
x
3−7x
2+7x+15=0
Jakoś nie mam do tego zadania żadnej koncepcji

Raczej rozkład na czynniki nie wchodzi w grę,
ktoś wie jak to zrobić?
27 paź 22:01
razor: w(−1) = −1−7−7−15 = 0
podziel przez (x+1)
27 paź 22:01
MZR: w(−1) = −1−7−7+15 = 0 (*)
27 paź 22:03
asia: Dziękuję, kochani! A jak wyjdzie mi (x+1)(............) to z tego drugiego nawiasu, z tą
funkcją kwadratową coś dalej robic?
27 paź 22:06
MZR: policz delte i zobacz czy ma rozwiazania
27 paź 22:07
asia: Dziękuję
27 paź 22:09