matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć x
Kamil:
1/2*lg(x−9) + lg(
√
2x−1
) = 1
27 paź 21:30
Kamil:
up
28 paź 14:47
J :
1) Załozenia .. ... ⇔ log(x−9)
0.5
+ log(
√
2x−1
) = 1 ⇔ log[(x−9)
0.5
*
√
2x−1
] = 1 ⇔ ⇔ (x−9)
0.5
*
√
2x−1
= 10 ..
28 paź 14:57
Kamil:
No przecież... Dzięki!
28 paź 15:46