matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
parzystosc nieparzystosc funkcji
lollo:
Zbadac parzystosc(nieparzystosc) funkcji:
1
f(x)=
(e
−
x
+e
x
)
2
27 paź 20:30
zv:
1
1
f(−x)=
(e
−(−x)
+e
−x
)=
(e
x
+e
−x
)=f(x) f−cja parzysta
2
2
27 paź 20:45