| 2sin2xcos5x | ||
lim x→0 | ||
| 3x |
| 2*sin(2*x)*cos(5*x) | 4 | sin(2*x) | ||||
limx→0 | = limx→0 | * | *cos(5*x) = | |||
| 3*x | 3 | 2*x |
| sin(2*x) | ||
ponieważ limx→0 | = 1 , cos(5*x) = 1 nasza granica wyniesie | |
| 2*x |
| 4 | 4 | ||
*1*1 = | |||
| 3 | 3 |
| 2sin2xcos5x | 2sin2xcos5x | ||
= | = | ||
| 3x | 32*2x |
| sin2x | ||
U{2cos5x}{32* | = | |
| 2x |
| 4cos5x | sin2x | 4cos0 | 4*1 | 4 | |||||
* | → (przy x→0) | *1 = | = | ||||||
| 3 | 2x | 3 | 3 | 3 |
| 2 | ||
ehh w odpoweidziach mam że powinno wyjść | , kurcze pewnie mam błędną odpowiedź... | |
| 3 |