wyznacz liczbę x
Mateusz: Wyznacz liczbę xu−{3}{2} jeśli wiadomo, że x=(520+519)u(11× 517−518)
Bardzo proszę o szybką odpowiedź bd bardzo wdzięczny.
27 paź 18:31
Janek191:
Najpierw napisz porządnie
27 paź 18:33
Mateusz: | | 520+519 | |
x32 jeśli wiadomo że x= |
| |
| | 11*517−518 | |
Na początku ma być x do minus trzy drugie, bo nie mogłem wstawić minusa.
27 paź 23:19
Eta:
| | 519(5+1) | |
x= |
| = ....=52 |
| | 517(11−5) | |
to x
−3/2= (5
2)
−3/2=.............
27 paź 23:27
Mateusz: Dzięki wielkie
28 paź 08:28