funkcje
Bartek: Od czego algebraicznie zacząć ustalanie wykresu takiej funkcji oraz jaka jest nazwa takiej
funkcji?
y=(x−x2)1/3
27 paź 14:28
Bartek:

Tak w ogóle to nie rozumiem jednego. Na wolframie pokazuje mi taki wykres. Zupełnie bez sensu.
Przecież jesli x=2 ,to y=(−2)
1/3 , czyli y<0. Dlaczego więc wykres nigdzie nie jest ujemny?
27 paź 14:52
===:
pewnie źle wpisałeś −
27 paź 14:59
Bartek: A jak ten wykres powinien wyglądać? Poza tym dobrze wpisałem.
27 paź 15:10
Bartek: No to ja odświeżam
27 paź 15:37
Bartek: Błagam, weźcie mi to wyjaśnijcie.
27 paź 15:50
Bartek: No to ja jeszcze raz odświeżam, bo bardzo zależy mi na tym, by wiedzieć jak ten wykres
narysować.
27 paź 18:20
Bartek:
27 paź 18:52
Bartek: Mila, może ty mi pomożesz. Zupełnie nie mogę zrozumieć dlaczego wolfram pokazuje mi taki a nie
inny wykres. Przecież y1/3 może mieć wartości mniejsze od zera.
27 paź 19:54
Bartek: Sory nie y1/3 , tylko y=x1/3. Tak czy siak po prostu nie rozumiem dlaczego ten wykres
jest po bokach dodatni.
27 paź 19:56
===:
27 paź 20:08
Bartek: Dzięki wielkie.
27 paź 20:15