matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastki
Bartek:
Słuchajcie, czy prawdziwe jest takie zdanie? (−8)
1/3
= −2
27 paź 13:18
Bogdan:
oblicz (−2)
3
= ...
27 paź 13:19
J :
....prawdziwe , bo
3
√
−8
= − 2
27 paź 13:20
Bartek:
Okej, dziękować
27 paź 13:35