matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funckja Odwrotna
Stiudent:
Znajdź przedziały w których funkcja jest odwrotna i wyznacz ta funkcje? y=arctg
√
x+2
27 paź 12:02
Stiudent:
Według mnie D=<−2,+niesk)
pi
pi
ZW=(−
,
)
2
2
Ale jak wyznaczyć te przedziały?
27 paź 12:05
Stiudent:
Odświeżam
27 paź 16:06